Izdvajamo

 

U okviru 5. kola Regionalne lige “Zapad”, FK Bratstvo Kozarac je zabilježilo vrijednu pobjedu protiv favorizirane ekipe FK Sloge Dipo G. Podradci rezultatom 1:0. Pogodak za FK Bratstvo Kozarac je postigao Mario Pavlović u 89’ minuti utakmice.

Prvo poluvrijeme utakmice je proteklo u ravnopravnoj igri. FK Sloga Dipo je u drugom dijelu prvog poluvremena pokusala preko “presing igre” da dođe u vodstva, ali je odbrana FK Bratstva Kozarac bila na visokom nivou i osujetila sve pokušaje protivnika.

U drugom poluvremenu smo vidjeli nekoliko dobrih akcija s obje strane, obje ekipe su pokazale borbenost na terenu, ali promjene rezultata nije bilo.

U 89’ minuti, u šesnaestercu FK Sloge Dipo, najbolje se snašao Mario Pavlović i postigao pobjedonosni pogodok za konačni rezultat: FK Bratstvo Kozarac (1:0) FK Sloga Dipo G. Podgradci.

Ovom pobjedom, FK Bratstvo Kozarac je znacajno napredovao na tabeli i sada se nalazi na šestom mjestu. Pet ekipa ima isti broj bodova, o poretku je odlucivao broj postignutih/primljenih golova - tako da ovaj rezultat na tabeli, u narednom kolu, može biti značajno drugačiji.

 

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba