Izdvajamo

Sa žalošću javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima da je naš dragi hadži Softić Husein, prešao na Ahiret. Dana 25.06.2021. god. u svojoj 77. godini života.

Dženaza će se aBd klanjati ispred šehidske džamije u Kamičanima, u subotu, 03.07.2021. god. u 17:15 sati. Poslije ikindije namaza, a ukop je na mezarju u Kamičanima.

Ožalošćeni: supruga Hasiba, sinovi Husnija i Senad, kćerke Edina i Armina, sestre Bahrija i Rukija, snaha Senita, zetovi, unučad i praunučad, te ostala mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije.

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.