Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor zajedno sa pripadnicima Teritorijalno-vatrogasno spasilačke jedinice Prijedor preuzimaju aktivnosti u cilju pronalaska Ališić Samira čiji je nestanak prijavljen 18.01.2023. godine.

 Naime, lice se dan ranije udaljio od porodične kuće te se do danas nije vratio na adresu stanovanja.

Apelujemo na sve građane da ukoliko uoče osobu sa fotografije ili imaju korisne informacije koje bi pomogle u pronalasku lica, da isto prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatni servisni broj 122.

Ministarstvo unutrаšnjih poslova Republike Srpske (MUP RS)

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.