Izdvajamo

 

Tokom predstojećeg vikenda na Mrakovici će biti održana privredno-turistička manfestacija “Dani zime na Kozari”.

Za subotu, 28. januara, je najavljen planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova”Albatros” u kojem se očekuje 100 planinara iz osam planinarskih društava iz Republike Srpske i regiona.

Istog dana biće održan i skijaški kup u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “LJubijski rudar” u kojem će učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola.

Za nedjelju, 29. janura, predviđeno je polaganje vijenaca u memorijalnoj zoni u 10.45 časova, svečano otvaranje manifestacije u 11.00 časova, a potom sportsko-zabavna takmičenja ekipa iz desetak opština i gradova potkozarske regije.

Istog dana od 10.00 do 13.30 časova u gastro-takmičenju učestvovaće 26 ekipa iz 13 opština i gradova Republike Srpske i Federacije BiH u kategorijama srednje škole, izviđači i planinari, te lovačka udruženja.

Za posjetioce će biti pripremljeno 1.000 porcija pasulja.

U muzičko-zabavnom programu učestvuju etno grupa Udruženja žena “Jabuka” iz Kozarske Dubice, muške i ženske pjevačke grupe Kulturno-umjetničkog društva “Una” iz Novog Grada, pop-rok grupa “The Bechars” i di-džej Vladimir Zorić.

Ulaznica u Nacionalni park “Kozara” ujedno je i kartica za tombolu u kojoj će se u 15.00 časova dijeliti nagrade sponzora.

Za posjetioce manifestacije organizovan je autobuski prevoz iz Prijedora s polascima ispred gradskog stadiona u nedjelju, 29. januara, od 9.00 do 10.00 časova.

Pokrovitelj manifestacije je grad Prijedor, organizator ovdašnja Turistička organizacija, a saorganizatori Nacionalni park “Kozara” i turističke organizacije Republike Srpske, grada Gradiška i opština Kozarska Dubica, Novi Grad i Kostajnica.

“Dani zime na Kozari” održavaju se šesnaesti put.

SRNA

Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic