Izdvajamo

Prijedorčanka Besima Kahrimanović i dalje se nalazi u Kličkom centru Banjaluka, a njeno zdravstveno stanje je teško, potvrdila je to za BUKU Nataša Štrkić, saradnik za informisanje u Kličkom centru Banjaluka.

“Prema riječima Načelnika Klinike za torakalnu hirurgiju dr Dušana Janičića, pacijentkinja Besima Kahrimanović je premještena iz Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje u Kliniku za torakalnu hirurgiju. Njeno zdravstveno stanje je i dalje teško, a prognoze neizvjesne”, rekla je za BUKU Štrkićeva.

Podsjetimo da je Besima Kahrimanović teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći.

BUKA

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.