Izdvajamo

 

U nedjelju, 23. juna 2024. godine članovi Mreže mladih MIZ Kozarac posjetili su Mrežu mladih Donji Vakuf, te učestvovali na omladinskom Kampu na Ajvatovici.
Na platou Ajvatovice nas je dočekao u svojstvu domaćina, Muris-ef. Memiš, koordinator Mreže mladih Muftijstva travničkog i Mreže mladih MIZ Donji Vakufa sa svojom vrijednom omladinom i omladinom sa područja Muftijstva travničkog.

Nakon kratkog odmora obratio nam se Muris-ef. Memiš, koordinator Mreže mladih Donji Vakuf koji je otvorio današnje sportske susrete i objasnio propozicije takmičenja.

Podne i ikindiju-namaz klanjali smo na platou Ajvatovice, a nakon namaza obratio nam se glavni imam MIZ Donji Vakuf Amir-ef. Čavak, sa riječima dobrodošlice a zatim je riječ prepustio Muhamedu-ef. Jusiću, direktoru Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice.
Direktor Uprave, Muhamed-ef. Jusić je u svom govoru skrenuo pažnju omladini na nekoliko prioriteta koje moraju imati u svome životu da bi uspjeli a to su: vjera, porodica, zajednica i naša domovina.

Nakon predavanja uručene su hedije i zahvalnice između Mreže mladih MIZ Kozarac i Donji Vakuf koje će služiti kao trajna uspomena na današnje družnje, a uručili su ih glavni imam MIZ Donji Vakuf, Amir-ef. Čavak i koordinator Mreže mladih MIZ Kozarac, Ajdin-ef. Hrnić koji se zahvalio domaćinima na lijepom gostoprimstvu i druženju te izrazio nadu da će ovakvih susreta biti još u budućnosti.

Potom su uručene nagrade u svim sportskim disciplinama: streljaštvo, skok u dalj, vuča konopca, bacanje kugle, trčanje na 400 m, skakanje u vrećama i odbojka.
Članovi naše Mreže mladih su ostvarili zapažene rezultate a posebno su se istakli disciplini vuče konpca za muškarce gdje su osvojili 2. mjesto.
Zahvaljujemo se članovima Mreže mladih Donji Vakuf i njihovom koordinatoru Muris-ef. na prelijepom druženju i gostoprimstvu moleći Allaha da ih nagradi i pomogne u njihovim daljnjim aktivnostima, a našu omladinu da Uzvišeni nagradi za trud koji su uložili da nam ovo današnje duženje protekne lijepo i ostane nam urezano u nama draga i lijepa sjećanja.
Amin.

fb: Mreze mladih

citiramo:

U redu, ja sam izdajnik srpstva, a vi svi koji ste ćutali ste izdajnici čovečanstva."