Izdvajamo

 

U nedjelju, 27.08.2023. godine članovi Mreže mladih MIZ Kozarac su u Kamičanima ugostili članove Mreže mladih BiH i dijaspore u okviru projekta V susreta Mreža mladih.
Naše goste smo dočekali ispred Šehidske džamije u Kamičanima, gdje smo se kratko upoznali a potom klanjali podne namaz.
Nakon podne namaza prisutnima se obratio glavni imam MIZ Kozarac hfz. Amir ef. Mahić, koji je gostima zaželio dobrodošlicu i zahvalio se na dolasku, te održao historijski čas.

Dr. Enes Svraka šef Odjela za mekteb i mlade Rijaseta IZ se zahvalio glavnom imamu na dobrodošlici i prilici da danas budemo u Kozarcu te pozvao omladinu da u svakoj prilici čuvaju sjećanje na naše šehide.

Naše druženje je nastavljeno uz ručak u prelijepom ambijentu BK Oaza gdje smo se zajednički družili i razmjenili iskustva.
Naše druženje je završeno uz dovu koju je proučio hfz. Faris ef. Begić, uz želje da ovakvih susreta bude više u budućnosti.
Zahvaljujemo se Rijasetu IZ i svim članovima Mreže mladih na dolasku i prilici da im danas budemo domaćini, a našoj Mreži mladih na organizaciji, uz dovu da nas Allah pomogne na putu dobra.
Amin!


Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Kozarac

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?