Izdvajamo

 

Danas 29. jula 2023. godine svečano je otvoren novoizgrađen Mesdžid (Mekteb) Kamičani 1 u džematu Kamičani Medžlis Islamske zajednice Kozarac.

Svečanost otvaranja džamije je počela učenjem Kur'ana. Ašere je proučio Hafiz Muharem ef Šeperović.

"Danas smo prisustvovali svečanom otvorenju Mesdžida Kamičani 1, koji je izgrađen u proteklom periodu u daleko ljepšem izdanju nego što je ikada bio. To je rezultat onih koji su svojim imetcima htjeli da ovjekovječe ovo vrijeme. Da ovo vrijeme postane vrijeme naših vakifa, naših dobročinitelja i zato je i ovaj mesdžid u ovom našem zaseoku svjedok tome.
Posebice će biti svjedokom jer ćemo u veoma skoro vrijeme biti u prilici da ćemo pored medžlisa imati autoput. Mnogi koji budu prolazili ovim autoputem, imaće priiiku da vide trag ovoga naroda.
A kakav je taj trag ovaj objekat, doprinos vas džematlija i zato ističemo zahvalnost svima onima koji su doprinjeli izgradnji", rekao je Glavni imam MIZ Kozarac Hfz.Amir ef Mahić.

Izaslanik Bihaćkog muftije Mr Haris ef Veladžić obrati se prisutnima

U svojstvu izaslanika Reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića domaćinima i brojnim gostima na otvaranju mesdžida se obratio, Mr. Muris ef Spahić.

Mesdžid je otvorila Hadžinica Enisa Menković.

Nijaz-Caja Huremović

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak