Izdvajamo

 

U subotu, 01.aprila 2023. godine u atriju Šehidske džamije u Kamičanima održan je iftar na kojem je prisustvovalo 200 omladinaca.
Ifaru su prisutvovali pored članova Mreže mladih MIZ Kozarac, članovi Mreže mladih Donji Vakuf, grupa studenata iz Sarajeva i Bihaća te članovi Fondacije "Izvor nade" iz Sarajeva koji su organizatori ovog iftara.

Ispred Fondacije "Izvor nade" nam se obratio Tarik Agetović, koji je predstavio fondaciju i pozvao omladinu iz Kozarca na uzvratnu posjetu Sarajevu.
Druženje članova Mreže mladih MIZ Kozarac i Donji Vakuf je nastavljeno nakon teravih-namaza, gdje su se prisutnoj omladini obratili koordinatori obje Mreže mladih, Muris ef. Memiš i Ajdin ef. Hrnić, te je u znak sjećanja i zahvalnosti uručen poklon Mreži mladih MIZ Kozarac.
Druženje je završeno u ugodnoj atmosferi i učenjem ilahija, te željom za ponovnim susretom i druženjem.
Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli realizaciji ovog iftara, moleći Allaha da nas pomogne na putu dobra.
Amin!

mrezamladihmizkozarac

 

Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.