Izdvajamo

 

U subotu, 01.aprila 2023. godine u atriju Šehidske džamije u Kamičanima održan je iftar na kojem je prisustvovalo 200 omladinaca.
Ifaru su prisutvovali pored članova Mreže mladih MIZ Kozarac, članovi Mreže mladih Donji Vakuf, grupa studenata iz Sarajeva i Bihaća te članovi Fondacije "Izvor nade" iz Sarajeva koji su organizatori ovog iftara.

Ispred Fondacije "Izvor nade" nam se obratio Tarik Agetović, koji je predstavio fondaciju i pozvao omladinu iz Kozarca na uzvratnu posjetu Sarajevu.
Druženje članova Mreže mladih MIZ Kozarac i Donji Vakuf je nastavljeno nakon teravih-namaza, gdje su se prisutnoj omladini obratili koordinatori obje Mreže mladih, Muris ef. Memiš i Ajdin ef. Hrnić, te je u znak sjećanja i zahvalnosti uručen poklon Mreži mladih MIZ Kozarac.
Druženje je završeno u ugodnoj atmosferi i učenjem ilahija, te željom za ponovnim susretom i druženjem.
Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli realizaciji ovog iftara, moleći Allaha da nas pomogne na putu dobra.
Amin!

mrezamladihmizkozarac

 

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011