Izdvajamo

 

U organizaciji Mreže mladih MIZ Kozarac, u srijedu 22.03.2023. godine održan je četvrti “Ramazanski vozić” koji je najavio početak nam dragog mubarek mjeseca ramazana.
Dječica, od 4 do 14 godina starosti imali su priliku učestvovati noseći balone i defileom od Šehdiskog mezarja u Kamičanima do Mutničke džamije izraziti na svojstven način dobrodošlicu mjesecu ramazanu.

Program je počeo u 16:30h ispred Šehidskog mezarja u Kamičanima, gdje nam je na početku ašere proučio Zekerijja Mahić, a izvođenjem ilahije su nas počastile Hana Okić i Sumejja Mahić.
Zatim se obratio glavni imam, mr.hfz. Amir-ef.Mahić koji je svim prisutnima poželio blagoslovljen ramazan, učeći dovu Allahu dž.š. da ga provedemo u zdravlju, rahatluku i blagostanju, riječima Ramazan mubarek olsun, te nam je na kraju proučio i hajr dovu.
Zatim je formirana kolona gdje su djeca noseći balone defileom došli do Mutničke džamije, gdje su im podjeljeni paketići koje su ove godine donirali Medina i Amir Nukić i Nazifa Đonlagić.

Hvala svima koji su danas došli i obilježili na ovaj način početak ramazana, mjeseca posta, da ga u zdravlju i ibadetu provedete te da u Allahovom zadovoljstvu dočekate bajramske dane.
RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...