Izdvajamo

 

Danas nedelja 26. 02. 2023. godine, održana je prva redovna Izvještajna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Kozarac u novom sazivu. Skupština je održana u Islamskom kulturnom centru Kozarac. Na sjednici su se našle uobičajene tačke dnevnoga reda. Podneseni su izvještaji o radu i financijskom poslovanju za 2022 godinu. Pored navedenog, usvojen je budžet za 2023. godinu. Pored članova Skupštine sjednici su prisustvovali kozarački imami i članovi Izvršnog odbora MIZ-a Kozarac.

 

 U podnesenim izvještajima je istaknuto da je stanje na području Medžlisa IZ-e Kozarac slično onom iz prethodnih godina. Istaknuti su pozitivni iskoraci, među kojima su najznačajniji: afirmacija rada sa ženskim dijelom džemata, koja se odvija putem Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Kozarac i aktivni rad sa omladinom koji se odvija putem Mreže mladih na čelu sa Ajdinom ef Hrnić.

Pored navedenog, posebno je naznačen pozitivan trend uspjeha koji se realiziraju unutar Fonda solidarnosti putem kojeg su i u 2022. godini ostvareni veoma značajni humani projekti. Zahvalnost je upućena svim grupama i pojedincima koji svojim doprinosom i financijskom podrškom doprinose ovom segmentu rada medžlisa.

Skupština je uspješno završena uz dovu koju je proučio Glavni imam Medžlisa Kozarac Hafiz Amir ef Mahić.

Nijaz-Caja Huremović

"A onda, kad im to nije uspjelo počeli su pričati sve glasnije i glasnije da Bosne nema. Pa koga ste onda pokušali osvojiti??" Josip Pejaković