Izdvajamo

MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE KOZARAC

FOND SOLIDARNOSTIOBAVIJEST

S CILJEM PROŠIRENJA HUMANITARNOG DJELOVANJA FONDA SOLIDARNOSTI U NAREDNOM VREMENU MOĆI ĆEMO ZAJEDNIČKI POMOĆI NAŠIM PRIJATELJIMA I KOMŠIJAMA NA JEDAN POTPUNO NOV NAČIN.

NAIME, PORED DŽAMIJE U HRNIĆIMA OBEZBIJEDILI SMO ADEKVATAN PROSTOR ZA SKLADIŠTENJE SVIH VRSTA MATERIJALNIH DONACIJA KOJE ĆE SE NAKON PRIKUPLJANJA USTUPATI NAŠIM DŽEMATLIJAMA KOJE ZA NJIMA IMAJU POTREBU. POMENUTA AKTIVNOST ĆE SE REALIZIRATI NA NAČIN DA ĆEMO SVI IMATI MOGUĆNOST DA TOKOM ČITAVE GODINE DONIRAMO:
-ODJEĆU,
-OBUĆU,
-NAMIRNICE,
-KUĆNE POTREPŠTINE,
-NAMJEŠTAJ,
-BIJELU TEHNIKU, TE
-SVE DRUGE PROIZVODE KOJI MOGU KORISTITI DRUGIM LJUDIMA.NA PRETHODNI NAČIN ĆE SE OMOGUĆITI SVIMA ONIMA KOJI IMAJU ISPRAVNE I UREDNE STVARI KOJE VIŠE NE KORISTE I ZA KOJIMA NEMAJU POTREBU DA IH DONIRAJU U HUMANITARNI MAGACIN FONDA SOLIDARNOSTI. SVE PRIKUPLJENE DONACIJE ĆE BITI DOSTUPNE NAŠIM DŽEMATLIJAMA KOJI ZA NJIMA IMAJU POTREBU.

SVI ONI KOJI ŽELE DA DONIRAJU PREDVIĐENE POTREPŠTINE MOGU SE JAVITI:
MUJKANOVIĆ IZETU, BR. TELEFONA: 060-36-04-086
HRNIĆ AJDIN EF., BR. TELEFONA: 062-547-670
GLAMOČANIN JASMIN EF., BR. TELEFONA: 062-907-112


NAVEDENA LICA ĆE ORGANIZIRATI PREUZIMANJE VAŠE HUMANITARNE POMOĆI U DOGOVORENOM TERMINU.

SVI ONI KOJI BUDU IMALI POTREBU ZA DONACIJAMA KOJE ĆE BITI PRIKUPLJANE IMAT ĆE PRILIKU DA TO REALIZIRAJU U DANIMA I TERMINIMA KOJI ĆE NAKNADNO BITI ODREĐENI I O KOJIMA ĆE JAVNOST BITI INFORMIRANA NA VRIJEME.

MOLIMO ALLAHA DA NAS POMOGNE U OVOM HAJIRLI DJELU, SVE ONE KOJI BUDU PODRŽAVALI OVAJ PROJEKAT DA IH OBILATO NA OBA SVIJETA NAGRADI, A DA ONIMA KOJI IMAJU POTREBU ZA NAŠOM POMOĆI OVAJ HUMANITARNI RAD POMOGNE U ŽIVOTNIM OKOLNOSTIMA.


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.