Izdvajamo

 

Zbog govora kozaračkog imama Amira Mahića, Skupština grada Prijedora održala je posebnu sjednicu. Dijelove njegove hutbe gdje je govorio o pravoslavnoj crkvi i njenom vrhovnom poglavaru odbornici su ocijenili uvredljivim i govorom mržnje. Zašto je i pored javnog izvinjenja koji je imam Mahić uputio pravoslavnim vjernicima, njegovog govor poprimio i političku dimenziju ali i pokrenut i pravni postupak pred pravosuđem, u TV Intervju razgovaramo sa odbornikom u Skupštini grada Prijedor i jednim od troje članova Skupštine koji nisu podržali osudu imama, Jusufom Arifagićem.

Urednica Delila Alibegović.

 

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ