Izdvajamo

 

"Prešlo se s vrijeđanja naroda, kao što je radio Dodik kada je vrijeđao Bošnjake i zato sam ga ja tužio… Umjesto da se gleda kako pomoći logorašima i ta općina treba da gleda kako nama pomoći, umjesto toga imamo ovo", kazao Mujagić.

Bivši logoraš iz Omarske Satko Mujagić, komentirao je obilježavanje tzv. "oslobođenje grada" u Prijedoru.

U Prijedoru danas je obilježeno tzv. “30 godina odbrane grada Prijedora i 80 godina oslobađanja” u organizaciji neformalne grupe “Samopoštovanje”, koja je ranije pozvala na masovnije okupljanje kako bi poslali poruku “onima koji će idući dan prodavati laži o tzv. bijelim trakama”. Jasno, misli se na Prijedorčane koji su za sutra najavili mirnu šetnju, koja im je kasnije od strane Policijske uprave Prijedor zabranjena.

Također, organizatori sramotnog skupa u Prijedoru poručili su kako su “bijele trake laž i da je broj ubijenih preuveličan”.

"Grad je oslobođen od ustaša Nijemaca, fašista dovoditi to u vezi s 1992. od nas preživjelih i onih ubijenih, prognanih, pravi opet fašiste, ispada kao kad ne znate da je 1942. neko oslobodio Prijedor i nisu oslobodili samo Srbi naravno, tu je bila i tetka moja, Sena Kovačević. A vidite sada ironije, njen sin doktor Esad Sadiković najpoznatija žrtva je ubijen u Prijedoru 1992., sve se okrenulo", kazao je Mujagić za Hayat.

"Oni koji slave Radu Radića koji je ubio Mladena Stojanovića narodnog heroja, oni koji hvale Dražu Mihajlovića, znači fašiste iz Drugog svjetskog rata da budemo jasni i kratki, sad oni slave oslobođenje grada, dok su na drugoj strani bili četnici. Na to sve dovode u istu ravan nas logoraše … u istu ravan sa fašistima. Prešlo se s vrijeđanja naroda, kao što je radio Dodik kada je vrijeđao Bošnjake i zato sam ga ja tužio… Umjesto da se gleda kako pomoći logorašima i ta općina treba da gleda kako nama pomoći, umjesto toga imamo ovo", kazao je bivši logoraš Satko Mujagić.

slobodna-bosna.ba

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011