Izdvajamo

Drago mi je što sam zajedno sa svojim učenicima i njihovim roditelja dala makar mali doprinos u čast obilježavanja naše drage BiH, poručila je nastavnica dopunskih škola BiH u Velikoj Britaniji

 Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen je i od strane bosanskohercegovačke organizacije u Velikoj Britaniji BH UK Network. S obzirom na propisane mjere uzrokovane pandemijom koronavirusa, manifestacija nije mogla biti organizovana uživo, pa se ekipa iz BH UK Networka odlučila na online proslavu ovog važnog datuma za našu državu.

Ovim povodom oglasila se Semira Jakupović, jedna od učiteljica u dopunskih školama BiH.

"Veoma mi je drago što sam imala priliku da prisustvujem online obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji BH UK Networka. Veoma sam sretna i ponosna što smo zajedničkim snagama uspjeli da obilježimo ovaj značajan historijski praznik, te što nas pandemija nije spriječila u tome.

Drago mi je što sam zajedno sa svojim učenicima i njihovim roditelja dala makar mali doprinos u čast obilježavanja naše drage domovine BiH.

Ovaj video zapis ostaje za sva vremena kao arhivski materijal za naše buduće naraštaje, koji će moći nastaviti ono što smo započeli prije više od dvije decenije.

Kao prosvjetni radnik želim da pohvalim sve naše učenike, njihove roditelje i nastavnike koji su pripremali ovaj svečani program.

Djeca su oduvijek bila naša velika pokretačka snaga i tako će i ostati.

Gledati i slušati ovu našu djecu koja čitaju našu poeziju, pjevaju pjesme na našem jeziku i igraju naša kola, čini me veoma ponosnom. Nisu zaboravili svoj jezik, svoje porijeklo, svoju kulturu.

Ovim smo pokazali da se za Bosnu i Hercegovinu može mnogo toga učiniti, čak i kada si fizički toliko daleko od nje.

Važno je da domovina živi u našim srcima, da nas grije ta ljubav, da je s ponosom predstavljamo u bilo kojoj zemlji na ovoj planeti.

Uspjeli smo da održimo kontinuiran rad naših dopunskih škola u Velikoj Britaniji više od dvije i po decenije.

Na kraju želim uputiti iskrene čestitke svim uposlenicima BH UK Networka na realizaciji ovog projekta, te uputiti jedno veliko hvala svim uvaženim gostima, a posebno svim našim bh. asocijacijama i dopunskim školama koje su uzele učešće.

I posebno jedno veliko hvala našoj djeci na kojima svijet ostaje. Tako se voli naša jedna i jedina BiH."

 

mojabih

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba