Izdvajamo

 

U Skupštini grada Prijedora SDP će u novom sazivu imati dva odbornika. Teoretska šansa da im se pridruži i jedan odbornik Platforme za progres postoji, ali morat će se čekati rezultati glasanja putem pošte.

- Ne mogu reći da sam nezadovoljan jer dobili smo dva mandata u čitavoj ovoj priči i ovakvoj konkurenciji. To do sada nismo imali i mi smo za godinu i po uspjeli oživjeti ovdje. Međutim, generalno, mi imamo na terenu oko 3.500 birača, pa s onima koji glasaju izvana ukupan broj bošnjačkih glasova je oko 4.000. Prošlih lokalnih izbora bilo ih je blizu 5.000, što znači da je sada oko 1.000 manje. Od nekih 28.000 Bošnjaka iz Prijedora u inostranstvu – kaže Mirsad Duratović, potpredsjednik NSRS i nosilac liste SDP-a za Skupštinu Prijedora.

Pojašnjava da su bosanske stranke, da su nastupile jedinstveno, sada imale pet odbornika. Samostalnim izlaskom na izbore SDA i Bosanska koalicija za Prijedor dobile su svega 2,34 posto, a PDA 0.34 posto glasova. Duratović podsjeća da bi se, s većim odzivom Prijedorčana iz dijaspore, bosanske stranke mogle najozbiljnije uključiti i u borbu za poziciju načelnika, koji je ove godine izabran glasovima oko 18.000 građana.

avaz

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak