Izdvajamo

 

U prostorijama Crvenog krsta Prijedor održano je takmičenje u poznavanju pokreta ove humanitarne organizacije. Učestvovalo je pet prijedorskih Osnovnih škola, a pobjedili su učenici Osnovne škole ”Kozarac” iz Kozarca.

”Spremali smo se, dobili smo pitanja. Pokazali smo sve ono što znamo o radu ove humanitarne organizacije”, navela je Sumea Arifagić iz Osnovne škole ”Kozarac” iz Kozarca.

Drugo mjesto na takmičenju osvojili su učenici Osnovne škole ”Dositej Obradović”, a treće učenici Osnovne škole ”Jovan Dučić” iz Lamovite. Takmičenje u poznavanju pokreta Crvenog krsta postalo je kao tradicija. Cilj je da se učenici upoznaju sa radom ove humanitarne organizacije.

”Oni na vrijeme dobiju materijale u svoje matične škole i pripremaju se. Kviz je osmišljen od četiri zadatka gdje ima jedan i šaljive prirode. To je ujedno i prilika da se drugari iz različitih škola druže, a i da nauče šta radi Crveni krst i postanu naši vrijedni volonteri”, rekao je Zoran Veselinović, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor.

Svaka škola imala je tri predstavnika na takmičenju.

Kozarski

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.