Izdvajamo

Sportska i gastro takmičenja, ples, pjesma i, vjerovali ili ne – sunčano vrijeme – tako je danas bilo na Mrakovici gdje su održani “Dani zime na Kozari”, jedanaesti po redu.

A, sudeći po gužvi, možda i najposjećeniji. Sport, pjesma, ples i dobra hrana, na Mrakovicu su privukli hiljade posjetilaca. Najviše pažnje, i ove godine, privukla su takmičenja u nesvakidašnjim disciplinama.Zabave nije nedostajalo – svirali su tamburaši, kolo se igralo. I sve dok je trajalo gastro takmičenje. Kotlići su se krčkali, suvo meso i slanina natanko rezali. Uz neizostavnu čašicu domaće rakije, gastro dio manifestacije nije mogao da omane.

Svake godine je sve više posjetilaca na Kozari koju treba čuvati i razvijati, poručili su organizatori. Kako je krenulo, nadati se najuspješnijoj sezoni jer gostiju, hvala Bogu, ima.“Kozara je tako lijepa planina da onaj ko na njoj ne može da shvati koliko je lijepa a ko jednom dođe sigurno se vraća ponovo”, kaže Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

I ovogodišnje Dane zime zajedno su organizovale potkozarske opštine. I u svima vjeruju da vrijeme Kozare, kao zimske turističke destinacije, tek dolazi.

Tekst ATV
foto: Nijaz-Caja Huremović

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.