Izdvajamo

Hefta u kojoj je, nakon dužeg vremena, došlo dosta raje koji žive u drugim državama. U svim sokacima se osjeća neka toplina i pored guste magle svuda nekako vedrije. Maske na licu otežavaju da prepoznam raju ali sjaj u očima maske ne mogu sakriti.
Pripadnici katoličke vjeroispovijesti sutra 25.decembar, proslavljaju jedan od najvećih krišćanskih praznika, rođenje Isusa Hrista. Danas je Badnji dan. Neka vam je svima sretan Vaš praznik!

Sretan Vam Badnji dan, ugodna Vam Badnja večer!

Neka Vam je čestit Božić!

Kulturno umjetničko društvo "Kozara" Kozarac su, nakon 10 mjeseci, počeli sa radom. Omladina željna igre, a Hamdija Joldić-Jolda obećava nove koreografije. Korona sprečava javne nastupe, ali oni se pripremaju i nadaju da će i ovaj belaj uskoro proći.

Danas 24.12.2020. završena je akcija asfaltiranje puta Jakupovići-Gutići-Dergići. Akcija je trajala više od dvije godine, a vođa i pokretač akcije je Hadži Šerif Jakupović. On je danas sretan i zadovoljan završetkom akcije. Zahvaljuje se svim donatorima koji su učestvovali u ovoj hairli akciji. Ova dva puta su dugi 1200 metara i plus 400 kvadratnih metara proširenja koja su mještani ispred svojih kuća finansirali.

Admir Šerifa Jakupovića sin mi priča da su ova dva puta veoma značajani u našem kraju. Ovdje gdje se spajaju ovi putevi je tromeđa od tri mjesne zajednice: Kozarac, Kamičani i Trnopolje. Takođe zahvaljuje se svim donatorima koji su pomogli da se ova akcija uspješno završi.

Fond solidarnosti Medžlis Kozarac pokrenuli su akciju "Pomoć jetimima". Ova pomoć bi išla djeci bez jednog ili oba roditelja. Poziv svim građanima da pomognu ovu akciju.
Novčane priloge možete uplatiti u svim džematima kao i u Medžlisu Kozarac takođe uplate možete izvršiti na žiro račun, uz naznaku "Pomoć za jetime":

„Fonda solidarnosti“
MIZ Kozarac
IBAN: BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22

Uplata u KM:
Fond Solidarnosti
Medžlis IZ Kozarac
Žiro račun: 56200 78058 220 735

Slučajne slike

Ove hefte sam zujio kroz zaseok Kararići u Trnopolju. Kad sam svratio kod Hede Dizdarevića, on mi dobaciva "Ovo je malo Sarajevo".

Išao sam od pruge prema Sivcima i prvo gdje sam nekog našao bio je Hedo Dizdar. Bio je zauzet sa radovima u štali. Ima 22 grla, više muznih krava i nešto bikova, na njivi je jos oko 15 ovaca. Na moje pitanje može li se živjeti od poljoprivrede on mi priča da se može dosta solidno zivjeti, a što je još bolje on je sam svoj gazda. Radi koliko i šta hoće. "Koliko radim toliko zaradim" kaže Hedo.

U nastavku sam kod Miroslav-Miro Komernecki i njegova unuka Tamara. On zabavlja unuku "Nema djece, ona jedina ovdje u krugu više od kilometar. Željna se poigrati snekim od djece" priča mi Miro.

Muhić Ajla

Hasan Kararić izišao da vidi ko zastajkuje na putu i šta traži.

Jasmin Ičić došao iz Njemačke. Kaže, rodna gruda vuće sebi.

Zujanje kroz Karariće završio sam kod kuće od Nedžada Dergića. Kod njega su radovi na kući, a izvođać radova je Amir Sivac

Danas na četvrtku puno raje, lijepo vrijeme i poslije dužeg vremena neka toplina se širi čaršijom. Puno smijeha, došlo puno raje iz drugih država. Većina raje pričaju da nisu imali problema na putu niti granicama, tek poneko kaže da je bio u redu sat vremena i to na Slovenko-Hrvatskoj granici. Sve ostalo zadovoljavajuće.

U nastavku slijede slike koje sam danas pravio.

To je to za ovaj četvrtak, a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo:Sreća koju tražimo izmiče nam, sreća koju pružamo vraća nam se.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"A onda, kad im to nije uspjelo počeli su pričati sve glasnije i glasnije da Bosne nema. Pa koga ste onda pokušali osvojiti??" Josip Pejaković