Izdvajamo

Ramazanski bajram u Prijedoru ove godine bit će obilježen na glavnoj ulici. Drugog dana Bajrama, koji pada u ponedjeljak, djevojke bošnjačke i srpske nacionalnosti zajedno će prolaznicima dijeliti baklavu, tradicionalno slatko koje se služi tokom najvećeg muslimanskog praznika.

U Prijedoru je prije 25 godina počinjen ratni zločin nad Bošnjacima i Hrvatima. Mladi koji žive u ovom gradu danas žele promijeniti tu sliku.

Ovo je prvi put da se Bajram u Prijedoru obilježava javno, na glavnoj gradskoj ulici, te da u obilježavanju blagdana učestvuju mladi svih konfesija.

Omer ef. Redžić, mladi imam Čaršijske džamije u Prijedoru rekao je za agenciju Patria da iz Prijedora žele poslati pozitivnu sliku, a duboko su sigurni da će to doprinijeti pomirenju među narodima.

Ovaj projekt dobio je podršku i Grada Prijedora kao i nekoliko lokalnih nevladinih organizacija.


Novinska agencija Patria

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo