Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući aktivnosti usmjerene na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga 17.02.2024. godine lišili su slobode jedno lice iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Nakon što je dana 17.02.2024. godine prilikom kontrole lica D.B. iz Prijedora pronađena i oduzeta praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu herion, ukupne bruto mase 1,08 grama, istog dana uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva i po naredbi sudije Osnovnog suda izvršen je pretres stambenog objekta u Prijedoru koji koristi D.B. tokom kojeg je pronađeno i oduzeto 27 ostataka improvizovanih cigareta koji svojim izgledom asociraju na opuške cigarete „džoint“, zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 1,17 g i jedna metalna pepeljera u kojoj se nalazilo 37 komada sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje.

Tokom prethodnog perioda, u okviru istog predmeta protiv osumnjičenog D.B., policijski službenici su izvršili i kontrolu dva lica iz Prijedora kom prilikom je pronađena i oduzeta zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase 7,54 grama.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D.B. iz Prijedora dostaviti izvještaj za počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

PU Prijedor

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba