Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 14. do 18. februara realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje i kontrolu vozila inostranih registarskih oznaka kroz aplikaciju „STARS“.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 1.168 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 132 učesnika od kojih 8 učesnika koji su upravljali vozilima inostranih registarskih oznaka a koji su u prethodnom periodu, uređajima za automatsko evidentiranje prekoračenja dozvoljene brzine, registrovani kao počinioci prekršaja.

Iz saobraćaja su isključena 77 vozača, od kojih 76 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu i 1 zbog utvrđenog prisustva opojne droge.

Lišenjem slobode zadržano je 12 vozača od kojih 11 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg i jedan vozač zbog utvrđenog prisustva opojnih droga u organizmu.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

PU prijedor

Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...