Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su Dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv M.L. iz Novog Grada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Nezakonito postupanje u privrednom poslovanju“, „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ i „Zloupotreba položaja odgovornog lica“.

Osumnjičeni M.L. se tereti da je kao vlasnik i odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Novog Grada, sastavljanjem isprava neistinitog sadržaja, naložio da se novčana sredstva u ukupnom iznosu od 57.150,00 KM sa žiro računa preduzeća prenesu na tekući račun fizičkog lica M.L. iz Novog Grada, koje je kroz knjige pravdao kao „pozajmljena sredstva osnivaču d.o.o“ iako M.L. u gore navedenom vremenskom periodu nije bio osnivač niti vlasnik, niti je imao zasnovan radni odnos u ovom društvu.

Izvršenim krivičnim djelima osumnjičeni je pribavio protivpravnu imovinsku korist licu M.L. iz Novog Grada u iznosu od 57.150,00 KM.

PU Prijedor

Zbogom, Kozaro
Postrojena stoji četa,
A sa strane narod stao;
Ljuta zima osvojila,
Dubok snijeg svuda pao.

Opširnije...