Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor nastavljajući sa realizacijom akcije kodnog naziva „Kalibar“ dana 07.09.2022. godine kod lica N.P. iz Prijedora pronašli su i oduzeli automatsku pušku sa municijom, kao i opojnu drogu.

Na osnovu prethodnih saznanja o posjedovanju vatrenog oružja, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva i po naredbi sudije Osnovnog suda u Prijedoru, izvršen je pretres porodične kuće lica N.P. kojim je pronađena i oduzeta automatska puška M-70 sa osam komada pripadajućih metaka. Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“ ukupne bruto mase 8,3 grama.

Oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv N.P. biće dostavljen Izvještaj za počinjena krivična djela „Nedozvoljena poizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."