Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor nastavljajući sa realizacijom akcije kodnog naziva „Kalibar“ dana 07.09.2022. godine kod lica N.P. iz Prijedora pronašli su i oduzeli automatsku pušku sa municijom, kao i opojnu drogu.

Na osnovu prethodnih saznanja o posjedovanju vatrenog oružja, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva i po naredbi sudije Osnovnog suda u Prijedoru, izvršen je pretres porodične kuće lica N.P. kojim je pronađena i oduzeta automatska puška M-70 sa osam komada pripadajućih metaka. Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“ ukupne bruto mase 8,3 grama.

Oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv N.P. biće dostavljen Izvještaj za počinjena krivična djela „Nedozvoljena poizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać