Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 08.09.2022. godine izvršili su kriminalističku obradu lica D.G. iz Laktaša zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“.

Policijskoj upravi Prijedor 06.09.2022. godine obratio se D.G. iz Laktaša i prijavio da je u toku noći 05/06.09.2022. godine iz njegovog vozila marke „BMW“ koje je bilo parkirano u ulici Prote Mateje Nenadovića u Prijedoru otuđena torbica u kojoj se nalazio novac u iznosu od 48.600,00 KM i lični dokumenti, čime je počinjeno krivično djelo „Teška krađa“.

Radeći na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela, kriminalističkom obradom utvrđeno je da je D.G. lažno prijavio da mu je izvršenjem krivičnog djela otuđen novac, iako je znao da se torbica sa ličnim dokumentima i novcem u manjem iznosu od prijavljenog nije nalazila u vozilu.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštavu Prijedor protiv D.G. biće dostavljen Izvještaj za počinjeno krivično djelo „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“.

Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."