Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 06. do 08. avgusta u okviru kampanje „#101 život“ realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Tokom trajanja akcije kontrolisana su 553 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 49 učesnika, od kojih 34 po akcentu akcije.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 34 vozača, a lišenjem slobode zadržano je šest vozača zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg.

Podsjećamo da je u toku preventivna kampanja „“#101 život“ koja se sprovodi sa ciljem promocije saobraćajnih pravila i potrebe poštovanja istih, kako bi se uticalo na smanjenje broja smrtno stradalih u saobraćajnim nezgodama.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic