Izdvajamo

 

Divlja deponija u LJubijskoj ulici u naselju Gomjenica uklonjena je po nalogu Gradske uprave Prijedor koja je i finansirala ovu aktivnost.

Ova divlja deponija kod Žegera nastala je posljednjih nekoliko mjeseci i rezultat je nesavjesnog ponašanja Prijedorčana iz raznih dijelova grada koji su to mjesto koristili za odlaganje smeća i kabastog otpada.

Ovim putem iz Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove još jednom upućuju apel sugrađanima da smeće i kabasti otpad odlažu na zato predviđena mjesta u gradu kako bismo izbjegli stvaranje divljih deponija koje zagađuju okolinu i opasne su po zdravlje mještana tamo gdje nastanu.

Sa druge strane, finansijska sredstva koja su potrebna da se deponija ukloni mogu se upotrijebiti mnogo korisnije pogotovo što se to ponavlja iz godine u godinu.

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak