Izdvajamo

 

Zbog izvođenja radova na asfaltiranju, na magistralnom putu MI-108 (stara oznaka M-4), Prijedor - Banjaluka na dionici Potkozarje (Ivanjska) - Dragočaj, od 11. do 19. juna 2022. godine biće potpuno obustavljen saobraćaj, saopšteno je danas iz preduzeća "Prijedorputevi".

"Zbog telmologije izvodenja radova u tom periodu će biti potpuno obustavljen saobraćaj, koji će biti preusmjeren na privremenu obilaznicu, tj.regionalni put R405a, Omarska – Bronzani Majdan – Banjaluka. Pored navedene obilaznice, a zbog navedene obustave, saobraćaj se može odvijati i magistralnim putem Prijedor – Kozarska Dubica – Gradiška – Banjaluka. Za navedenu obustavu obezbjedili smo elaborate o privremenom regulisanju saobraćaja preko obilaznice tokom izvođenja radova uz vidljivo obilježavanje i postavljanje odgovarajućim saobraćajnim znakova", stoji u saopštenju.

nezavisne

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.