Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor, dana 30.11.2021. godine oko 07,30 časova, prijavljeno je da se na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most u mjestu Rasavci dogodila sabraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice teško povrijeđeno.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj kom prilikom je utvrđeno da je u saobraćajnoj nezgodi, upravljajući vozilom marke „Renault“, učestvovalo lice M.M. iz Oštre Luke koje je zadobilo teške tjelesne povrede i lice M.M. takođe iz Oštre Luke upravljajući vozilom marke „SsangYong Korando“, koje je zadobilo lakše tjelesne povrede.

Teško povrijeđeni vozač prevezen je na Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banja Luci, a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno ograničenja brzine kretanja. Imajući u vidu loše vremenske uslove i smanjenu vidljivost apelujemo na vozače da obrate pažnju na pješake i bicikliste kao učesnike u saobraćaju koji su takođe obavezni poštovati saobraćajne propise.

PU Prijedor

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."