Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Kozarac Policijske uprave Prijedor, dana 29.11.2021. godine, zaustavili su i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Seat“ kojim je upravljalo lice E.G. iz Kozarca.

Kontrolom je utvrđeno da vozilo nije registrovano i da E.G. upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da se radi o višestrukom povratniku u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 10.400,00 KM.

Vozilo je privremeno oduzeto, a protiv E.G. biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

PU Prijedor

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.