Izdvajamo

Zikrija Krkić iz Trnopolja, koji je osumnjičen za ubistvo mještana Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48), danas se branio ćutanjem tokom saslušanja u banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Bajro Avdić, Krkićev advokat, potvrdio je ovo za “Nezavisne”, ističući da njegov klijent nikada nije ni priznao krivicu, “kao što su neki mediji objavili”.

Krkić se sumnjiči da je Balića i Redžića usmrtio 28. jula nešto poslije 23 časa u kafiću “San” u Trnopolju kod Prijedora, ispalivši u njih 10 metaka iz automatske puške.

Četiri hica su pogodila Balića, a šest Redžića. Obdukcijom tijela je utvrđeno da je Balić zadobio četiri prostrelne rane grudnog koša, a Redžić šest prostrelnih rana s bočne i leđne strane.

Njihova tijela je pronašao vlasnik kafića Irfan Redžić, koji je čuo pucnje i vidio bijeli automobil kako odlazi s mjesta zločina. Te večeri su Balić i Redžić ostali sami u kafani da ispiju piće, a vlasnik im je dao ključ i otišao ranije.


Nezavisne


Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.