Izdvajamo

Zikrija Krkić iz Trnopolja, koji je osumnjičen za ubistvo mještana Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48), danas se branio ćutanjem tokom saslušanja u banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Bajro Avdić, Krkićev advokat, potvrdio je ovo za “Nezavisne”, ističući da njegov klijent nikada nije ni priznao krivicu, “kao što su neki mediji objavili”.

Krkić se sumnjiči da je Balića i Redžića usmrtio 28. jula nešto poslije 23 časa u kafiću “San” u Trnopolju kod Prijedora, ispalivši u njih 10 metaka iz automatske puške.

Četiri hica su pogodila Balića, a šest Redžića. Obdukcijom tijela je utvrđeno da je Balić zadobio četiri prostrelne rane grudnog koša, a Redžić šest prostrelnih rana s bočne i leđne strane.

Njihova tijela je pronašao vlasnik kafića Irfan Redžić, koji je čuo pucnje i vidio bijeli automobil kako odlazi s mjesta zločina. Te večeri su Balić i Redžić ostali sami u kafani da ispiju piće, a vlasnik im je dao ključ i otišao ranije.


Nezavisne


"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.