Izdvajamo

Danas je otkrivena Spomen ploča fudbalerima i članovima uprave F.K.Bratstvo Kozarac, a koji su nevino ubijeni 1992-1995.

Poslije odsvirane himne, prisutnima se obratila Azra Balić unuka od Juse Balića, bivšeg fudbalera F.K. Bratstvo. Azra je pročitala sljedeći tekst:

Poslije Azre, prisutnima se obratio Leka i pročitao sljedeći tekst, ispred F.K. Bratstvo

Nakon ovih kratkih obraćanja prisutnima, Elvir, Fatima i njihova kćerka Grozdanić su otkrili Spomen ploču.

Zatim je uslijedilo fotografisanje porodice koja je otkrila Spomen ploču.

Zatim fudbalera F.K. Bratstvo iz Kozarca i svih ostalih koji su poželjeli da se fotografišu.

Zatim fotografisanje igrača F.K Bratstvo i dijaspore. sve ovo prije početka utakmice F.K Bratstvo - Dijaspora. Novost u poređenju sa prošlom godinom je to da je Sanel Memić novi trener Bratstva. Sanelu želimo uspješnu sezonu sa njegovom ekipom.

Publika je uživala u jednoj lijepoj i jaranskoj utakmici. Dužan sam da kažem rezultat poslije utakmice. Utakmica je završila rezultatom od: 4:4 za Bratstvo. Rezultat najmanje važan a druženje za svaku pohvalu.

Do sledeće godina i lijepih vijesti od F.K. Bratstvo, pozdrav iz sveee snage!


Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.