Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u periodu od 11. do 16. avgusta 2021. godine, u okviru kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učešća traktora i motokultivatora u saobraćaju.

Akcija je realizovana sa ciljem uticaja na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju da poštuju propisane uslove za bezbjedno i pravilno učestvovanje u saobraćaju, kako bi se doprinijelo smanjenju broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači traktora i radnih mašina.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 138 vozača traktora, a od ukupnog broja kontrolisanih, izdavanjem prekršajnih naloga, sankcionisana su 72 vozača za počinjena 72 prekršaja.

Najčešći prekršaj evidentiran po osnovu akcije je nekorištenje žutog rotacionog svjetla prilikom kretanja traktora na javnom putu, a tokom akcije zbog ovog prekršaja sankcionisano je 40 vozača traktora. Četranest vozača sankcionisano je zbog upravljanja tehnički neispravnim traktorom, a iz saobraćaja su isključena 24 vozila ove kategorije.

Podsjećamo, za prvih šest mjeseci ove godine, na području Policijske uprave Prijedor, evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali traktori, od kojih jedna sa smrtnom posljedicom po lice

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače traktora da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode vožnju uslovima i stanju na kolovozu, da upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo. Na ovaj način odgovornim ponašanjem u saobraćaju štitimo sebe i druge učesnike.

 

PU Prijedor/ Foto: ilustracija

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?