Izdvajamo

 

Grad Prijedor od sutra počinje isplatu sredstava za šezdesetak voćara na ime nadoknade štete od kasnih proljetnih mrazeva u ukupnom iznosu od 70.000 KM.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj Danijel Egić je novinarima izjavio da će isplaćena šteta iznositi 8-10 odsto ukupno procijenjene štete na parcelama od pola hektara i više površine.
"Nakon što su se poljoprivredni proizvođači odnosno voćari obratili Gradskoj upravi sa molbom da im se saniraju posljedice kasnih proljetnih mrazeva, gadonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je odobrio određena sredstva,a nadležno Odjeljenje formiralo komisiju koja je obišla sve oštećene i donijela odluku o isplati šteta", izjavio je Egić.
On je dodao da su poljoprivredni proizvođači već dobili rješenja o isplati sredstava i Odjeljenje za finansije vrši isplatu od sutra kao i da je riječ je o iznosu od 70.000 i to su sredstva , koja su datim uslovima, bila jedino moguća za isplatiti.
"Ovo je posljednji put da se šteta isplaćuje na ovakav način, budućnost je u osiguranju usjeva uz podsjećanje da nadležno Ministarstvo za poljoprivredu sa 50 odsto sufinansira premiju , odnosno osiguranje voćnjaka, a Odjeljenje će to podržati sa nekih 20-30 odsto zavisno od mogućnosti i da će svih narednih godina poljoprivredni proizvođači moći da svoje zasade osiguraju sa nekih 20 do 30 dosto ukupne vrijednosti premije osiguranja", naglasio je Egić.

gradprijedor.org

 

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.