Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor, dana 01.08.2021. godine oko 13,35 časova, prijavljeno je da se na magistralnom putu Prijedor - Novi Grad u mjestu Blagaj Rijeka, opština Novi Grad, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je povrijeđeno više lica.

U prisustvu tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor na licu mjesta izvršen je uviđaj kom prilikom je utvrđeno da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovalo lice M.B. iz Novog Grada upravljajući vozilom marke „Opel Meriva“ i lice N.Z. iz Prijedora upravljajući vozilom marke „Renault“.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač N.Z. je smrtno stradao, dok je suvozač u istom vozilu lice V.Z. iz Prijedora zadobilo teške tjelesne povrede zbog kojih je prevezeno na Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banja Luci. Na UKC RS Banja Luka prevezen je i vozač M.B. koji je u ovoj nezgodi zadobio teške tjelesne povrede.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno kada je u pitanju ograničenje brzine kretanja vozila, jer odgovornim ponašanjem u saobraćaju doprinosimo bezbjednosti svih učesnika.

 

PU Prijedor

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.