Izdvajamo

 

Policijska uprava Prijedor podsjeća građane da umjesto čekanja ispred lokacija za izdavanje ličnih dokumenata imaju mogućnost korištenja SMS servisa Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, za dobijanje potrebnih informacija iz registra ovog Ministarstva.

Da biste mogli da koristite SMS servis potrebno je da prijavite svoj broj mobilnog telefona u organizacionoj jedinici MUP-a koja je nadležna za izdavanje dokumenata na teritoriji na kojoj imate prijavljeno prebivalište ili boravište. Prijavu broja telefona građanin mođe izvršiti prilikom:

- podnošenja zahtjeva za izdavanje dokumenta (lična karta, vozačka dozvola, putna isprava)

- registracije vozila ili

- naknadno.

Cijena SMS usluge je 0,10KM po poruci koju građanin pošalje, a uslugu SMS servisa mogu da koriste svi građani Republike Srpske bez obzira da li su pretplatnici operatera M:tel, Eronet ili BH Telekom.

Slanjem SMS poruke na broj 091 110 122 možete da:

1. izvršite provjere u registrima MUP-a koje podrazumjevaju:

- uvid u status dokumenata (lična karta, vozačka dozvola, putna isprava) – dobijanje informacije putem SMS-a o trenutnom statusu podnesenog zahtjeva za izdavanje dokumenta,

- uvid u novčane kazne i uplate, pojedinačne po broju naloga i ukupne,

- uvid u izrečene kaznene bodove, pojedinačne po broju naloga sa datumom isteka i zbirne sa datumom isteka,

- uvid u registraciju motornog vozila,

2. se prijavite na servis ako želite da dobijate obavještenja iz registra Ministarstva unutrašnjih poslova:

- obavještenje o isteku važenja dokumenta (lična karta, vozačka dozvola, putna isprava) – obavještenje MUP šalje 30 dana prije isteka važnosti dokumenta,

- obavještenje o prestanku važenja izrečenih kaznenih bodova – obavještenje MUP šalje na dan prestanka važnosti kaznenih bodova,

- obavještenje o isteku važenja registracije - obavještenje MUP šalje 30 dana prije isteka važnosti.

Građani se mogu prijaviti da putem SMS servisa dobijaju obavještenja za sve navedene servise ili pojedinačne (npr. građanin se prijavi da dobije informaciju kada je lična karta za koju je podnio zahtjev prešla u status „spremna za izdavanje“ te može doći na lokaciju za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a i preuzeti dokument).

Takođe, odjava građanina sa servisa može biti pojedinačna ili za sve navedene informacije.

Detaljne informacije o namjeni i korištenju SMS servisa Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske dostupne su na internet stranici www.mup.vladars.net.

Policijska uprava Prijedor podsjeća građane da je radno vrijeme referata za izdavanje ličnih karata i putnih isprava, kao i registracije vozila svaki radni dan od 07,00 do 20,00 časova (rad sa strankama do 19,30 časova), osim referata za izdavanje vozačkih dozvola gdje je radno vrijeme svaki radni dan do 15,00 časova.

 

PU Prijedor

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).