Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 25. do 29. marta 2021. godine, realizovali su akciju pojačane kontrole učešća traktora u saobraćaju, sa akcentom na ispravnost svjetlosno signalnih uređaja na traktorima, korištenja žutog rotacionog svjetla i psihofizičkog stanja vozača.

Tokom trajanja akcije ukupno su kontrolisana 274 vozača traktora, a prekršajne sankcije izrečene su za 140 učesnika. Zbog nekorištenja žutog rotacionog svjetla, sankcionisano je 88 vozača, devet vozača zbog upravljanja neregistrovanim traktorom i 6 vozača zbog upravljanja prije sticanja prava na upravljanje. Jedan vozač sankcionisan je zbog upravljanja pod dejstvom alkohola, dok je kod 25 traktora utvrđena tehnička neispravnost.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače traktora da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

PU Prijedor

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)