Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 30.03.2021. godine, izvršili su kriminalističku obradu lica B.K. iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“ i „Prevara u osiguranju“.

Osumnjičeni je dana 25.02.2021. godine, Policijskoj upravi Prijedor, prijavio da je izvršeno krivično djelo „Teška krađa“ na način da mu je u periodu od 23. do 25.02.2021. godine otuđeno putničko motorno vozilo marke „Touran“ koje se nalazilo parkirano u ulici Solunska u Prijedoru.

Preduzimajući mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti izvršenja prijavljenog krivičnog djela i identifikaciji izvršioca, utvrđeno je da krivično djelo ''Teška krađa“ nije počinjeno, te da je osumnjičeni B.K. lažno prijavio. Osumnjičeni je početkom februara mjeseca, sa unapred stvorenom namjerom sticanja protivravne imovinske koristi, vozilo marke „Touran“ koje je bilo kasko osigurano u Norveškoj, dao licu iz Prijedora koji ga je potom prodao na auto-otpadu za iznos od 1.800,00 KM i novac dao osumnjičenom.

Na ovaj način osumnjičeni je počinio krivična djela „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“ i „Prevara u osiguranju“, za koja će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj.

 

PU Prijedor/foto:ilustracija

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic