Izdvajamo

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, danas 09.12.2020. godine, u prostorijama Policijske uprave Prijedor, održan je multisektorski sastanak subjekata koji učestvuju u sprovođenju protokola o zajedničkom radu na sprečavanju nasilja u porodici i zaštiti žrtava nasilja.

Rukovodstvo Policijske uprave Prijedor, predstavnici Javne zdravstvene ustanove bolnica „Dr Mladen Stojanović“, Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Javne ustanove Centar „Sunce“ i Aktiva direktora škola, razgovarali su o dosadašnjm radu multisektorskog tima kroz održavanje redovnih mjesečnih sastanaka i o unapređenju rada u narednom periodu.

Zaključkom sastanka, na kojem se razgovaralo i o ostvarenim rezultatima tokom desetogodišnjeg perioda od potpisivanja protokola o zajedničkom radu ovih subjekata, usaglašen je stav predstavnika multisektorskog tima o veoma dobro uspostavljenoj saradnji i nastavku unapređenja kontinuiranog zalaganja u sprečavanju nasilja u porodici i zaštite žrtava nasilja.

Poseban fokus, prije svega u cilju obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama stavljen je na mogućnosti i preporuke u sprečavanju nasilja nad ženama u lokalnoj zajednici, tokom cijele godine, kroz redovne multisektorske sastanke.

 

PU Prijedor

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...