Izdvajamo

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, u cilju preventivnog djelovanja na sprečavanju svih vidova korupcije i efikasnog suprotstavljanja, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane da u slučaju saznanja o koruptivnim radnjama ili licima koja su uključena u ove nedozvoljene aktivnosti, iste prijave na besplatni servisni broj 122 ili da se obrate u najbližu policijsku stanicu.

Zajedničkim zalaganjem građana i policije može se doprinijeti adekvatnijoj borbi protiv ove negativne društvene pojave, imajući u vidu da korupcija može biti prisutna u svim društvenim sferama, bilo da se radi o sticanju vlastite koristi ili koristi za druga lica koja djeluju kao pripadnici organizovane grupe.

Korupcija se može prijaviti i putem veb servisa na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Prijavite krivično djelo putem interneta“, a svaka zaprimljena prijava se provjerava, te se djeluje u pravcu dokazivanja krivičnog djela.

Tokom ove godine Policijska uprava Prijedor je nadležnom tužilaštvu podnijela 22 izvještaja za počinjena 33 krivična djela koruptivnog karaktera, protiv 29 lica, a najčećše evidentirana krivična djela iz ove oblasti su „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „Nesavjestan rad u službi“.

 

PU Prijedor

Uzvišeni Allahu, neka tuga bude nada, neka osveta bude pravda, neka majčina suza bude dova da se više nikada i nikome više ne ponovi ni Kozarac, ni Prijedor, ni Srebrenica!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.