Izdvajamo

U Prijedoru je do 19.00 časova, kada su i zatvorena sva biračka mjesta, glasalo 34.229 glasača ili 41,05 odsto od ukupno 83.380 glasača upisanih u birački spisak.

“Najveća izlaznost u mjestu Saničani, gdje je glasalo 73,42 odsto. Zatim slijede Orlovača jedan sa 73,20 i Gornja Bistrica sa 66,22 odsto”, rekao je predsjednik Gradske izborne komisije Željko Škondrić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je najmanja izlaznost zabilježena na biračkim mjestima u Kozarcu gdje je svoje pravo da glasa iskoristilo svega 10,61 odnosno 13,90 odsto birača.

“Zvaničnih prigovora na rad biračkih odbora nije bilo. Izbori su protekli dosta korektno. Bilo je sitnih nesuglasica na relaciji posmatrači-birački odbori međutim to je u toku izbornog dana došlo u neku regularnost”, zaključio je Škondrić.

Prijedorčani su danas glasali na 130 redovnih biračkih mjesta, na biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima i u odsustvu.

Na terenu su bila tri mobilna tima i poseban tim koji je trebalo da omogući glasanje kovid pacijentima i glasačima u izolaciji. Svoje pravo da glasaju iskoristiće i 2.700 građana putem pošte.

Na lokalnim izborima u Prijedoru učestvovalo je 65 političkih subjekata.

Kandidati za gradonačelnika su bili Dragutin Rodić iz DNS-a, Dalibor Pavlović iz SNSD-a i Maja Dragojević Stojić iz SDS-a.

SRNA

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."