Izdvajamo

Nakon što je Policijskoj stanici Kozarska Dubica Policijske uprave Prijedor, dana 15.11.2020. godine, oko 01,00 časova, prijavljeno da je u ulici K.P.I Oslobodioca u Kozarskoj Dubici, došlo do tuče između dva lica, policijski službenici su izlaskom na lice mjesta zatekli i lišili slobode lice R.O. iz Kozarske Dubice.

Na osnovu operativnih informacija da je navedeno lice R.O. učestvujući u tuči sa licem A.A. iz Kozarske Dubice, posjedovalo oružje, u neposrednoj blizini lica mjesta pronađen je i izuzet gasni pištolj marke „Ekol“ kalibra 9mm.

Pronalaskom i lišenjem slobode drugog učesnika u tuči, lica A.A., kod istog je pronađen i oduzet pištolj marke „CZ“ kalibra 9mm.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv lica R.O. i A.A., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za krivično djelo „Učestvovanje u tuči“, dok se licu A.A. stavlja na teret i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.


Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."