Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, 06.02.2020. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica inicijala N.B. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Nedozvoljena trgovina“ i „Povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje“.

Osumnjičeno lice se tereti da je u vremenskom periodu od juna mjeseca 2013. do maja 2017. godine, bez registrovane trgovačke djelatnosti vršio nabavku, posredovanje u prodaji i prodaju polovnih vozila. Prodaju vozila je oglašavao putem internet oglasnika i ličnog Facebook profila gdje je objavio prodaju 211 motornih vozila. Nakon registracije zanatske radnje za obavavljanje djelatnosti trgovine automobilima nije postupio po zakonskoj obavezi vođenja trgovačke knjige i evidentiranja kupovine i prodaje automobila koje je prometovao.

Aktivnosti su realizovane u nastavku akcije kodnog naziva „Zoll“ koja je usmjerena na suzbijanje nelegalne trgovine motornih vozila i auto dijelova.


PU Prijedor


...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."