Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 15.01.2020. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su izvještaj protiv lica inicijala H.Č. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Pronevjera“ i „Falsifikovanje isprave“.

Osumnjičeno lice se tereti da je u periodu od juna 2018. godine do septembra 2019. godine, u svojstvu odgovornog i materijalno zaduženog lica vjerske zajednice iz Prijedora, protivpravno prisvojio novac koji mu je povjeren u radu u iznosu od oko 288.000,00 KM kao i preinačio bankovne izvode, čime je počinio navedena krivična djela.

PU Prijedor


"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.