Izdvajamo

Objavljen je Javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica za učešće u Programu pomoći u obavljanju pripravničkog staža bez zasnivanja radnog odnosa povratnika sa VSS

http://fmroi.gov.ba/userfiles/file/2019/JP%20volonteri.pdf

Objavljuje se Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava porodiljama povratnicama na području Republike Srpske za 2018. godinu i prvu polovicu 2019. godine, na ime poboljšanja pronatalitetne politike.

http://fmroi.gov.ba/userfiles/file/2019/Javni%20poziv%20za%20dodjelu%20no%C4%8Danih%20sredstava%20porodiljama%20povratnicima%20na%20podru%C4%8Dju%20Republike%20Srpske.pdf

 


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic