Izdvajamo

 

Počeo je fudbalsku karijeru 2012. godine u FK Brastvo Kozarcu. U gradiću podno Kozaračkog kamena je do septembra 2020. kada dolazi u Omladinski fudbalski klub Brdo. Kroz nastupe u juniorskom timu Džeko, kako ga raja zove, dokazuje da je fudbaler na kojeg se može ozbiljno računati te da ima prostora da unaprijedi svoju igru.

 U Brdu ga je dočekala fina raja spremna na saradnju i zajedništvo.

“Ekipa me prihvatila odlično i predivno se osjećam u Brdu”, ističe Aldin Forić koji je proteklog vikenda upisao prvi nastup za seniorski sastav Brda u drugoligaškom društvu. Debi je bio kao iz snova. Forić je nakon ulaska u igru postigao veoma važan gol i njegovoj sreći nije bilo kraja.

Uvjeren je da se do kraja polusezone i prvenstva Omladinski fudbalski klub Brdo može zadržati u gornjem dijelu tabele.

 ” Očekujem da do kraja prvenstva osvojimo što više bodova. Biće tu dosta iskušenja ali mislim da imamo ekipu za miran drugoligaški san.”, kaže mladi Forić iščekujući novu šansu u sastavu kluba koji život znači.

Šef stručnog štaba Omladinskog fudbalskog kluba Brdo Mirza Alkić ističe da je Aldin Forić fudbaler na kojeg se ozbiljno računa.

“Aldin Forić je prošle sezone došao u naš klub iz Bratsva iz Kozarca. Došao je prvenstveno da igra Omladinsku ligu Bih za juniore u nadi da će požrtvovanim radom i napretkom izboriti mjesto i u prvom timu. Pošto u ovoj sezoni klub sve više daje priliku mladim igračima koji dobro treniraju i Forić je jedan od njih. Njegov trud se isplatio te je nakon nekoliko utakmica provedenih na klupi uspio zabilježiti i prvi nastup , a već u drugom nastupu dao je i gol. Igra na poziciji krilnog napadača i krasi ga brzina i tehničke kvalitete”.

Trener Alkić ističe da Forić može još više. “Uz dalji rad i kontinuirani napredak u dogledno vrijeme bit će oslonac naše ekipe”, zaključuje Alkić.

Očekivati je da će se ispuniti fudbalski snovi Aldina Forića i da će se nastaviti njegov fudbalski razvoj. Omladinski fudbalski klub Brdo mu je pružio priliku i on je dobro koristi.

ofkbrdo.com

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.