Izdvajamo

 

Danas je u Kozaruši odigrano drugo kolo omladinske lige.
FK Bratstvo je bilo bolje od protivnika iz Ljubije, FK Brastvo-FK Ljubija 2-1
Strijelci:
Đonlagic Demir
Bajrektarevic Ajdin

Utakmica borbena, zaslužena pobjeda naših mališana i osvojena prva tri boda u novoj sezoni.
Poslije utakmice ekipu FK Bratstva i učenike mektebske nastave Kozaruša, uprava OFK Mrakovica častila je ručkom i pićem.
Iduće kolo, mladi FK Bratstvo gostuje u Omarskoj.

Foto: Muhamed-Braco Kulašić

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic