Izdvajamo

 

Nakon iskopavanja i dovođenja terena u ravninu, danas su nastavljeni radovi na fudbalskom igralistu FK Bratstvo Kozarac.
Počeli su radovi na dovozu pržine koja je potrebna za prvi sloj. Pržina se dovozi iz Bešića. Bahrija i Kelima Velić su dozvolili da se sa njihove zemlje vozi pržina. Svi clanovi FK Bratstva se iskreno zahvaljuju za ovako veliku donaciju.
Zijad Kusuran, predsjednik FK Bratstvo Kozarac, se zahvaljiva svim donatorima koji su svojim prilozima učestvovali i pomažu da se ovaj veliki projekat uspješno završi. Jos jednom poziva svu dobru raju da još pomognu, jer ovo je od velike važnosti za buducnost Kozarca. Takodje zahvaljuje volonterima koji dolaze da rade bez nadoknade.

Bagero radi Edin Softić, dva kamiona su od firme Marjanović, jedan kamion radi besplatno, donacija od Marjanovića vlasnika firme, a drugi je plaćen.
Današnji ručak, pečeno jagnje, donirao je Ibrahim-Ibro Bahonjić.
U nastavku video i par slika od današnjih radova.

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic