Izdvajamo

 

Nakon iskopavanja i dovođenja terena u ravninu, danas su nastavljeni radovi na fudbalskom igralistu FK Bratstvo Kozarac.
Počeli su radovi na dovozu pržine koja je potrebna za prvi sloj. Pržina se dovozi iz Bešića. Bahrija i Kelima Velić su dozvolili da se sa njihove zemlje vozi pržina. Svi clanovi FK Bratstva se iskreno zahvaljuju za ovako veliku donaciju.
Zijad Kusuran, predsjednik FK Bratstvo Kozarac, se zahvaljiva svim donatorima koji su svojim prilozima učestvovali i pomažu da se ovaj veliki projekat uspješno završi. Jos jednom poziva svu dobru raju da još pomognu, jer ovo je od velike važnosti za buducnost Kozarca. Takodje zahvaljuje volonterima koji dolaze da rade bez nadoknade.

Bagero radi Edin Softić, dva kamiona su od firme Marjanović, jedan kamion radi besplatno, donacija od Marjanovića vlasnika firme, a drugi je plaćen.
Današnji ručak, pečeno jagnje, donirao je Ibrahim-Ibro Bahonjić.
U nastavku video i par slika od današnjih radova.

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."