Izdvajamo

Najbolji strijelac kadetskog sastava Ingolstad-a 04 Benjamin Čaušević iskoristio je novogodišnje praznike i zajedno sa roditeljima posjetio Prijedor, otkud je porijeklom.

Mladi talentovani nogometaš Benjamin Čaušević član je Ingolstad-a 04 do 16 godina, a po potrebi igra i za starije selekcije ovog kluba.

Čaušević tvrdi da vrlo rado dolazi u BiH i da mu je želja jednog dana zaigrati u dresu Bosne i Hercegovine.

Čaušević iako se nalazio na odmoru u Prijedoru, trudio se je maksimalno da ostane u formi i svaki dan je na stadionu FK Rudar trćao po osam kilometara.

Sa Ingolstad-om 04 je potpisao u julu prošle godine ugovor na dvije godine.

“Nogomet treniram od malih nogu i trudim se svakim danom da budem što bolji. Imam neizmjernu podršku roditelja i to mi daje ogromnu snagu. Uzori su mu Edin Džeko i Miralem Pjanić i nadam se da ću u budućnosti svojim igrama skrenuti pažnju na sebe ljudi u Nogometnom savezu BiH. Pratim sve utakmice reprezentacije i želja mi je jednog dana zaigrati za BiH,” rekao je za bhlopta.com mladi Čaušević.

 

bhlopta.com

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.