Izdvajamo

Najbolji strijelac kadetskog sastava Ingolstad-a 04 Benjamin Čaušević iskoristio je novogodišnje praznike i zajedno sa roditeljima posjetio Prijedor, otkud je porijeklom.

Mladi talentovani nogometaš Benjamin Čaušević član je Ingolstad-a 04 do 16 godina, a po potrebi igra i za starije selekcije ovog kluba.

Čaušević tvrdi da vrlo rado dolazi u BiH i da mu je želja jednog dana zaigrati u dresu Bosne i Hercegovine.

Čaušević iako se nalazio na odmoru u Prijedoru, trudio se je maksimalno da ostane u formi i svaki dan je na stadionu FK Rudar trćao po osam kilometara.

Sa Ingolstad-om 04 je potpisao u julu prošle godine ugovor na dvije godine.

“Nogomet treniram od malih nogu i trudim se svakim danom da budem što bolji. Imam neizmjernu podršku roditelja i to mi daje ogromnu snagu. Uzori su mu Edin Džeko i Miralem Pjanić i nadam se da ću u budućnosti svojim igrama skrenuti pažnju na sebe ljudi u Nogometnom savezu BiH. Pratim sve utakmice reprezentacije i želja mi je jednog dana zaigrati za BiH,” rekao je za bhlopta.com mladi Čaušević.

 

bhlopta.com

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo