Izdvajamo

Najbolji strijelac kadetskog sastava Ingolstad-a 04 Benjamin Čaušević iskoristio je novogodišnje praznike i zajedno sa roditeljima posjetio Prijedor, otkud je porijeklom.

Mladi talentovani nogometaš Benjamin Čaušević član je Ingolstad-a 04 do 16 godina, a po potrebi igra i za starije selekcije ovog kluba.

Čaušević tvrdi da vrlo rado dolazi u BiH i da mu je želja jednog dana zaigrati u dresu Bosne i Hercegovine.

Čaušević iako se nalazio na odmoru u Prijedoru, trudio se je maksimalno da ostane u formi i svaki dan je na stadionu FK Rudar trćao po osam kilometara.

Sa Ingolstad-om 04 je potpisao u julu prošle godine ugovor na dvije godine.

“Nogomet treniram od malih nogu i trudim se svakim danom da budem što bolji. Imam neizmjernu podršku roditelja i to mi daje ogromnu snagu. Uzori su mu Edin Džeko i Miralem Pjanić i nadam se da ću u budućnosti svojim igrama skrenuti pažnju na sebe ljudi u Nogometnom savezu BiH. Pratim sve utakmice reprezentacije i želja mi je jednog dana zaigrati za BiH,” rekao je za bhlopta.com mladi Čaušević.

 

bhlopta.com


...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."