Izdvajamo

Danas je odigrano šesto kolo 4-te lige grada Projedora na stadionu u Kozaruši izmedzu OFK Mrakovica-FK Brzi Busnovi. Domaći cu bili bolji sa 4:1 u njihovu korist iako je moglo biti i mnogo bolje. Golove za domace postigli su: Gredelj, Banović, Lazarević, Mujdza a za goste Majstorović.

Druga velika stvar za nas klub se desila, danas je naš sugradanin Muhamed-Hamed-Paratušić vlasnik kompanije u Hrvatskoj-VELMAL-Križevci poklonio našem klubu komplet sportske opreme za naše igrače. Inače naš Hamed pomaže naše klubove u Kozarcu sa ljubavlju prema zavičaju.

 

Takođe današnjoj utakmici prisustvovao je nas Dado Fazlic koji je stigao iz Kanade sa svojim ocem Kemom Fazlićem.
Dado je prosli mjesec donirao nas klub sa 1000 KM iz Kanade.

Ovom prilikom bi se zahvalio našim igračima koji su večeras platili večeru i pice za sve prisutne od svojih premija. Hvala svima koji su danas bili sa nama i to je dokaz da možemo zajedno i sa porazima i pobjedama. Hvala našoj vjernoj publici, hvala igračima i njihovom velikom treneru. Hvala i našoj upravi koja se brine za naš klub.
Voli Vas Vaša OFK Mrakovica.

Muhamed-Braco Kulašić


Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ