Izdvajamo

Danas je odigrano šesto kolo 4-te lige grada Projedora na stadionu u Kozaruši izmedzu OFK Mrakovica-FK Brzi Busnovi. Domaći cu bili bolji sa 4:1 u njihovu korist iako je moglo biti i mnogo bolje. Golove za domace postigli su: Gredelj, Banović, Lazarević, Mujdza a za goste Majstorović.

Druga velika stvar za nas klub se desila, danas je naš sugradanin Muhamed-Hamed-Paratušić vlasnik kompanije u Hrvatskoj-VELMAL-Križevci poklonio našem klubu komplet sportske opreme za naše igrače. Inače naš Hamed pomaže naše klubove u Kozarcu sa ljubavlju prema zavičaju.

 

Takođe današnjoj utakmici prisustvovao je nas Dado Fazlic koji je stigao iz Kanade sa svojim ocem Kemom Fazlićem.
Dado je prosli mjesec donirao nas klub sa 1000 KM iz Kanade.

Ovom prilikom bi se zahvalio našim igračima koji su večeras platili večeru i pice za sve prisutne od svojih premija. Hvala svima koji su danas bili sa nama i to je dokaz da možemo zajedno i sa porazima i pobjedama. Hvala našoj vjernoj publici, hvala igračima i njihovom velikom treneru. Hvala i našoj upravi koja se brine za naš klub.
Voli Vas Vaša OFK Mrakovica.

Muhamed-Braco Kulašić

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.