Izdvajamo

Danas je odigrano šesto kolo 4-te lige grada Projedora na stadionu u Kozaruši izmedzu OFK Mrakovica-FK Brzi Busnovi. Domaći cu bili bolji sa 4:1 u njihovu korist iako je moglo biti i mnogo bolje. Golove za domace postigli su: Gredelj, Banović, Lazarević, Mujdza a za goste Majstorović.

Druga velika stvar za nas klub se desila, danas je naš sugradanin Muhamed-Hamed-Paratušić vlasnik kompanije u Hrvatskoj-VELMAL-Križevci poklonio našem klubu komplet sportske opreme za naše igrače. Inače naš Hamed pomaže naše klubove u Kozarcu sa ljubavlju prema zavičaju.

 

Takođe današnjoj utakmici prisustvovao je nas Dado Fazlic koji je stigao iz Kanade sa svojim ocem Kemom Fazlićem.
Dado je prosli mjesec donirao nas klub sa 1000 KM iz Kanade.

Ovom prilikom bi se zahvalio našim igračima koji su večeras platili večeru i pice za sve prisutne od svojih premija. Hvala svima koji su danas bili sa nama i to je dokaz da možemo zajedno i sa porazima i pobjedama. Hvala našoj vjernoj publici, hvala igračima i njihovom velikom treneru. Hvala i našoj upravi koja se brine za naš klub.
Voli Vas Vaša OFK Mrakovica.

Muhamed-Braco Kulašić

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic